dilluns, 27 d’abril del 2009

Más vale tarde que núnca...ÚLTIMES CLASSES...((Setmana del 13-17 abril))

Abans de res, volia demanar disculper per l'endarreriment que he portat fins avui amb les actualitzacions del blog!
Espero que podeu comptar amb la meva informació al voltant de les classes i que hagi estat el més clara possible!!

Per altre banda, volia dir que la setmana del 13-17 d'abril vam estar introduint-nos en el tema del JClic.

Vam estar llegint i comentant "La conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador"
- La metàfora tutorial. L'ordinador com a tutor. (apareix al blink)

Vam arribar a la conclusió que el problema de l'ordinador és aquest: " No farà incidència en la persona (l'aprenent). No et proposarà activitats complementàries, en cas que amb un exemle no et sigui suficient. En canvi, el mestre, sí. T'orientarà, et reforçarà, et donarà alternatives perquè entenguis un tema.
La presència dels ordinadors a la classe, com a mestres ens pot orientar però no ben bé. Nosaltres serem les que haurem d'ajudar al nen. Doncs, si nungú li explica, el nen no aprendrà a fer cap activitat proposada" (Explicació de la professora).

Seguidament, vam entrar al JClic. Ens adonem que té dues parts. La primera que ens permet fer les activitats de les que disposa i la segona que ens permet crear i dissenyar-ne.

Vma estar jugant amb el JClic i veient com funcionava, de cara a les activitats que havíem de dissenyar nosaltres amb els nostres respectius grups de treballs.

Aquesta classe va ser molt entretinguda!

WORD!!! ((Setmana del 9-13 de març))

El dia dijous 12 de març, a la classe de NTEC, vam estar treballant amb el Word, un programa que tothom coneixem però que de vegades no en treiem profit...
La professora ens va donar tècniques per estalviar temps a l'hora de fer treballs.
Ens va explicar una sèrie de passos que val seguir per evitar-nos el treball manual a l'hora de fer un índex i una portada sense estar més temps del que cal.

A l'hora de fer l'índex hem de seguir els següents passos:

-Hem d'estar al document a on volem que aparegui l'índexi clicar a DISSENY DE PÀGINA/SALTO DE PÁGINA i de títol afegim Índex.
- No oblidem que hem d'utlitzar les diferents propostes (estils) que ens ofereix el Word. Com ara, TÍTOL 1/TÍTOL 2 etc.
- Ara és quan cliquem a REFERÈNCIA/TABLA DE CONTINGUT. Així doncs, visualitzarem diferents estils d'índex, però triarem el que més ens interessi.

Després de seguir aquests passos, l'índex apareixerà d'una manera automàtica, veurem com l'ordinador, l'ha estructurat ell sol.
En cas que la volguem actualitzar, haurem de prèmer el botó drte del ratolí, ACTUALIZAR CAMPOS/ACTUALIZAR TODA LA TABLA.
A més si no estem stisfets, tenim la possibilitat de modificar els títols i la forma que agafem d'un principi.

A l'hora de fer la portada, hem de seguir els següents passos:

-INSERTAR/SALTO DE PÁGINA.
-Escriure el títol ("Treball de..." el que sigui...)
- INSERTAR/NÚMERO DE PÁGINA. Què passa? que no volem que aparegui el número enla PORTADA. Què fem? -Fem doble clic : DISEÑO DE PÁGINA. SALTOS.
Per a treure el "3" i posar l' "1" en la primera pàgina del treball escrit anirem a DISEÑO/Nº DE PÁGINA/INICIAR EN. Aquí posarem el número que volguem que aparegui primer.

AUDACITY!! GRAVACIONS I RETOCS ((Setmana del 2-6 de Juny))

El dia dimarts 3 de març vam estar treballant amb un programa que es diu Audacity.

El plantejament de l'activitat va ser el següent:

- Vam fer grups de cinc persones. Entre totes havíem d'escriure una frase. Ex: Jo llegeixo una part i la gravo, la meva companya una altra i la grava, i així fins que havíem gravat totes cinc. D'aquesta manera ens va quedar la frase llesta!

Hem de remarcar que aquest programa ens el podem descarregar a casa tranqui·lament, ja que és totalment legal.

A l' hora de gravar la frase en qüestió havíem de tenir en compte que hem de tenir el volum molt alt, ja que tendeix a gravar-ho molt fluix. Una cosa important, era deixar un espai de silenci tant al principi com al final de la gravació.

Com gravem?

Per gravar hem de prèmer el botó REC (gravar). Si ens surt la línia recta, vol dir que no se'ns està gravant pas, en canvi si veiem que hi aparèixen ones és que sí. Un cop acabem, hem de prèmer al botó PAUSE

Què fem per guardar?

Quan ja està tot gravat hem d'anar a EXPORTAR COM A WAV. Ara es quan posem el nostre nom i el deixem a l'escriptori. Tot seguit, anem al Blink, CARPETA COMPARTIDA: ARXIUS DE SO. El deixem allà i així la resta de grups podrem escoltar les gravacions de tothom.
Quan hem agafat els sons de totes les integrants del nostre grup del blink, amb la doble fletxa haurem de retallar les parts "blanques" i retocarem els decibels. Tot allò s'ha de fer perquè les nostres gravacions coincideixin amb la lletra de la cançó que hem triat perquè surti de fons. Després de retocar-la sensera, en els llocs on s'escolta la nostra veu, baixarem el volum de la cançó perquè se'ns escolti millor i on no hi surten les nostres veus pujarem el volum.

Hem de seleccionar tot i anar a EFECTE/AMPLIFICAR/PUGEM O BAIXEM ELS DECIBELS/PERMITIR DIPPING. D'aquesta manera hem fet l'amplificació i reducció del so.
Finalment, posarem el nostrenom i cognom i el penjarem a la carpeta de PROJECTE DEFINITIU.
Esepro que la meva explicació sigui útil i s'entengui...

divendres, 17 d’abril del 2009

Comentari del Vídeo Educatiu

El vídeo educatiu va ser una idea proposada per fer-la en grups. Les integrants del meu grup són Marta Moreno i Anna Conesa.
A l´hora d'escollir el tema que volíem ensenyar, vam estar pensant-ho un dia totes tres i després d'haver sortit uns quants a la palestra, va sorgir "La gravetat" de cop i ens va semblar una idea molt original. Aleshores, vam començar a planificar una mica com serien les seqüències i quines serien les frases que hi sortirien amb la veu de fons.
quan vam tenir mig assegurades les frases, vam decidir que les tomes les faríem en un lloc on hi hagués verd i estigués xulo. Així, sorgí la idea d' anar al Parc de la Ciutadella.
Doncs així va ser, vam anar i vam fer les tomes allà.
Els elements que van sorgir al vídeo són la poma, el llibre,les claus... A més a més, vam adjuntar grabacions de casa de la Marta. Un cop vam tenir totes les seqüències arribà l'hora d'adjuntar-les amb el programa Windows Maker Movie. En aquell moment vam grabar les veus i ho vam arreglar tot. El problema va ser que ens va costar una bona estona perquè no es llegien les seqüències a l'ordinador, fins que en un moment determinat ho vam aconseguir. En principi, les veus s'escoltaven bé però per a la nostra sorpresa, a classe se sentia amb prou feines.
Esperem que us hagi agradat i que el podeu veure quan volgueu a través del blink.

dimarts, 14 d’abril del 2009