dilluns, 27 d’abril del 2009

AUDACITY!! GRAVACIONS I RETOCS ((Setmana del 2-6 de Juny))

El dia dimarts 3 de març vam estar treballant amb un programa que es diu Audacity.

El plantejament de l'activitat va ser el següent:

- Vam fer grups de cinc persones. Entre totes havíem d'escriure una frase. Ex: Jo llegeixo una part i la gravo, la meva companya una altra i la grava, i així fins que havíem gravat totes cinc. D'aquesta manera ens va quedar la frase llesta!

Hem de remarcar que aquest programa ens el podem descarregar a casa tranqui·lament, ja que és totalment legal.

A l' hora de gravar la frase en qüestió havíem de tenir en compte que hem de tenir el volum molt alt, ja que tendeix a gravar-ho molt fluix. Una cosa important, era deixar un espai de silenci tant al principi com al final de la gravació.

Com gravem?

Per gravar hem de prèmer el botó REC (gravar). Si ens surt la línia recta, vol dir que no se'ns està gravant pas, en canvi si veiem que hi aparèixen ones és que sí. Un cop acabem, hem de prèmer al botó PAUSE

Què fem per guardar?

Quan ja està tot gravat hem d'anar a EXPORTAR COM A WAV. Ara es quan posem el nostre nom i el deixem a l'escriptori. Tot seguit, anem al Blink, CARPETA COMPARTIDA: ARXIUS DE SO. El deixem allà i així la resta de grups podrem escoltar les gravacions de tothom.
Quan hem agafat els sons de totes les integrants del nostre grup del blink, amb la doble fletxa haurem de retallar les parts "blanques" i retocarem els decibels. Tot allò s'ha de fer perquè les nostres gravacions coincideixin amb la lletra de la cançó que hem triat perquè surti de fons. Després de retocar-la sensera, en els llocs on s'escolta la nostra veu, baixarem el volum de la cançó perquè se'ns escolti millor i on no hi surten les nostres veus pujarem el volum.

Hem de seleccionar tot i anar a EFECTE/AMPLIFICAR/PUGEM O BAIXEM ELS DECIBELS/PERMITIR DIPPING. D'aquesta manera hem fet l'amplificació i reducció del so.
Finalment, posarem el nostrenom i cognom i el penjarem a la carpeta de PROJECTE DEFINITIU.
Esepro que la meva explicació sigui útil i s'entengui...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada